22.03.2018 - 13:28

Na ferratě budou probíhat sanační práce až do poloviny dubna

Autor:

Až do poloviny dubna budou probíhat sanační práce na jedné z nejvyhledávanějších turistických atrakcí města. Zabezpečit je nutné více jak padesát rizikových objektů se zhoršenou stabilní situací.

Sanační práce zpožďuje mrazivé počasí. „Plánovali jsme otevření ferraty společně s akcí Zahájení turistické sezóny, bohužel klimatické podmínky nám nepřály,“ řekl Jiří Anděl, náměstek primátorky. Průběžné kontroly stavu ferratových cest provádějí odborníci průběžně po celou sezónu. „V průběhu sezóny jsme museli několikrát provádět zabezpečovací práce. Po jejím skončení jsme tedy nechali posoudit celkovou stabilitu skalního masivu,“ doplnil Jiří Anděl. Na základě posudku vypracovaného Českou geologickou službou zpracoval Ústav struktury a mechaniky hornin Akademie věd ČR návrh technických opatření pro zajištění narušených oblastí. „Odborné posouzení masivu Pastýřské stěny odhalilo padesát rizikových objektů se zhoršenou stabilitní situací, což vzhledem k ohromné popularitě ferraty znamená jejich co nejrychlejší zajištění,“ vysvětlil Jiří Anděl. Práce na zajištění probíhají intenzivně podle možností klimatických podmínek. Zásahy spočívají v odstranění vzrostlých náletů, odstranění nestabilních bloků, v kotvení skalních bloků, zesílení pěšin, zavedení plomb a podezdívek. Za práce na sanaci zaplatí město cca jeden milion korun.

Počet zobrazení: 584 Naposledy změněno: 22.03.2018 - 13:38

Datová schránkadatová schránka
     Magistrátu města Děčín: nj6wxpq

Rychlý kontakt

Máte-li dotaz, který chcete uveřejnit na našich webových stránkách, použijte, prosím, sekci Dotazy občanů. Tento formulář slouží pouze pro rychlý kontakt s úřadem.
Zbývající počet znaků: 1000
Odesláním zprávy souhlasíte se zpracováním osobních údajů (GDPR).

Něco málo o Děčínu

obyvatel (r. 2021)
rozloha (km²)
městských částí
ulic
rozpočet (mil. Kč)

ISO 9001:2015

SGS Česká RepublikaStatutární město Děčín, Magistrát města Děčín je držitelem certifikátu kvality od mezinárodní firmy SGS se sídlem ve Švýcarsku.

Veřejné zakázky

Člen Platformy odpovědného veřejného zadávání